Wednesday, 25 July 2012

My 19th birthday...

Assalamu'alaikum..


3 Ramadhan bersamaan 23 JULAI 2012, merupakan hari yang bersejarah buat insan yang bernama
ShArina Farhanim bt Nor Sa'ari yang ke 19...
beribu2 kesyukuran diucapkan kepada ibubapa sha kerana telah berjaya mendidik dan menjaga sha selama ini... (insyaAllah, lps ni MFZ plak jaga )
tahun depan 20tahun... moga diberikan umur yang panjang agar dapat beribadah kepadaNYA...

okeyh, tambah tolak kol 12 dah mule org wish bagai...
sampai ada yang excited kot nak wish terwish 1day AWAL...
haha, budak skola rendah gua ni...
 terkejut gak insan yang sha dah lame lost contct wish, kiranye, dia masih ngat sha...
thank iwan n amin...


along pulak wish tambah tolak guna bahasa german...
nasib baik gua paham...hewhew...
syukran along... btw, hadiah balik ni jangan lupe..hehe

yang terharunya, mama ingat bday gua kali ini... hehe..suke...
kat mama sha saje demand nak hadiah..haha~
sekali sekala coz sha bukan jenis reti nak minta ape2...
alang2 bday uh, mintakan aje..hewhew...
sha minta mama jubah :)

ayah pulak terwish lambat sikit... haha~
atleast still ingat ahh kan...
haha... minggu ni balik nak pau ayah belanje...
even ayah cakap hadiah ayah nak dr sha iaitu result yang tbaik..hehe
thanks ayah for da support :)

tak lupe juga si ayep wish... ingat jugak kau kat bday angah ea...
mesti ingat sebab angah baru bg ayip hadiah bday minggu lepas padahal bday ayep 28/7 ni kan...
dapat advance present ea...

yang dekat fb tu xyah citaa lah...
adatkan, kalau bday org wish...bajet macam ingat kan padahal ada reminder bday...haha
apepon, thanks to all wisher :)
tpi malas deh nak screen capture...haha

hah,lupa pulak, si ust hadi nak bgi hadiah... tunggu aje..hewhew...
thanks a lot to someone yang wish bday bukan main panjang lagi.. 6page kot...
nak screen capture panjang sangat..hewhew...
btw thanks also for the choc n shoe:)
apprciate it!

btw, kan org dah ckp xyah membazir..org xnak pape hadiah ..
cukup sekadar doa yang baik buat org! err..nak kene ketok ni...
haha, tapi lawak a, kesian dy beli salah size then p tukar..kan nyusahkan diri nama nye :P hewhew
thanks !

xlupa juga for my dearest roomate, AISYAH bg card ngn love yang disulam sndiri..terharu *

next card yana bagi...
thanks a lot btw...

haha, nak dgr cite x... pada malam bday tu, dyorg dah plan nak baling tepung yang dibancuh ngn air kat sha...
kebetulan sha penat sgt... tini kejut pnye kejut mmg sha mls bgunn..lagipon dah tau..haha~
1st trial dyorg gagal...
2nd trial dyorg lepas kelas comp nak buat cmtu..skali tepung dyorg hilang letak bawah tangga...
makcik cleaner dah buat kek agaknye..haha
last depa guna air dcmpur2 dgn rumput n bga raya kot..haha
yang tu pun hampir ggl sbb sha cabut p library..just basah kat belakang baju je...
agak lencun lah..haha~
3trial dyoeg baru berjaya..
lepas buka kat makcik, otw balik mahallah,
skali izreen curah tepung kat sha..
haha... hampehh, dahlah tudung baru..hewheww.
btw, nice SUPRISE :p
mmg mandi tepung jagung lah gamaknye...
ni hasilnya...

terbaiklahh...
mama boleh kesian pulak sha kene gini..norml lah kene prank ni..haha~
btw, thnk jugak korunk for da cheesecake..
yeah, i love cheesecake :)
tpi sorry dah xda rupa sbb kek ni xcidnt :P

thanks a lots to all...
syg korunk.. kps sape2 yang xdimasukkan wish o hadiah ape bagai,
sorry... kalau nak masuk semua mmg xdan lahh..haha
okla...
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN YA KAREEM :)

wassalam...

Friday, 20 July 2012

Ramadhan datang lagi...

salam ketibaan bulan mulia yang ditunggu2..
Salam Ramadhan Al Mubarak...

AHLAN WASAHLAN Ya Ramdahan...


Moga Ramadhan kali ini lebih baik dari Ramadhan yang lepas...
InsyaAllah...
mari sama2 kita tanamkan azam dan listkan target yang kita nak capai sebelum habis
bulan yang mulia ini...
gunakan kesempatan Ramdahn kali ini untuk memperbaiki diri kita sebelum ini...
lakukan sebnyk mana ibadah wajib mahupon sunat..
lillahita'ala...
cuba khatamkan Alquran dalam bulan ini...
amalkan sifat mahmudah dan jauhi sifat mazmumah...
moga istiqomah :)

perkara yang sha nak buat sebab before ni selalu miss is BERSAHUR...

Rasululah bersabda, Makanlah sahur, sesungguhnya pada sahur itu terdapat keberkatan...
(Riwayat bukhri dan muslim)

Bersahurlah walaupun dengan seteguk air...( Riw Ibn hibban)

Umatku sentiasa berada dalam kebaikan selagi mana dia menyegerakan berbuka dan melewatkan bersahur..
(Riw Ahmad)


Ya ALLAH ya tuhanku, 
berkatikanlah kehidupan kami untuk beribadah pada Ramadhan kali ini...
Lindungi kanlah kami daripada segala bencana...
Berikanlah kesihatan yang baik dalam diri kami agar kami dapat beribadat kepadaMU...
panjangkanlah umur kami agar kami dapat bertaubat dan mendekatkan diri kepadaMU...
Ya ALLAH, berikanlah peluang kepada kami untuk bernafas pada bulan Ramadan ini ya allah...dan pertemukanlah kami dengan Ramadhan yang akan datang. 
AMIN YA RABBAL 'ALAMIN...


wallahhu'alam...