Wednesday, 23 May 2012

Membuat pilihan...

Assalamualaikum...

hye2 kepada org di sana...
alfun syukran atas post anda di sarang labah2 belog anda..
haha.. appriciate it dear!
post kali ni bukan nak membalas... hanya nak sent bom attom buat saudari...
hemo2...

cik sha tahu wahai cik tembelang apa beze antara risik dan pinang...
risik uh macam nak tanye kan sttus si gadis tu.. manakala
pinang pula mcm book la.. buat perjanjian antara dua pihak lelaki dan perempuan..
selepas cik tembelang menyatakannya melalui sarang labah2 awak,
sha bertambah faham :P

sebenarnya, cik sha bukan menolak mahupon memilih ...
tapi cik sha pon tak tahu nak ckp cmne.. haha
YES.. Allah membolak balikkan hati manusia...
that's why sha risau kalau nak decide AWAL2 ni...
hati manusia kan.. fitrah menginginkan sesuatu dan menharapkan...
mahu dicintai dan mencintai...
mahu disygi dan menyayangi...
MAKA...
cik sha buat keputusan, xpilih sape2 dlu sebab masa panjang lagi...
yea, mmg semua nak kawen... ikotkan hati memang nak kawen awal..
tp kene PK banyak kali..
" Aku dah ready ke?" ready dari segi tanggujwb, mental, fizikal dan sebagainya...
tanggungjwb bila dah berpunya itu susah juga.. 
senang cite sha rase diri ni muda lagi.. bukan bermakna muda itu untuk kite
enjoy sane sini.. 
tapi dalam usia muda ni lah kita kene belajar macam2..
belajar cara handle rumah, memasak, dan sewaktu dengannya..
BUT the most important is...
kene MANTAPkan IMAN dengan ilmu2 agama...
supaya kita boleh didik bakal2 zuriat kite :)

satu lagi, cik sha pk gak,
banyak dugaan yang akan kita hadapi pada masa akan datang..
so, untuk elakkan kite terleka dan sebagainya..
baik juz berkawan dengan semua org..
sampai masa..
around 23-25, sape berhajat silalah APPROACH my WALI..
not me (^_^)
sekian ...



3 comments:

Anonymous said...

insyaAllah...
mantapkn la diri dlu...
sy akan lakukn mnde yg sme...
smpai mse sy akn jumpa wali awak...
until then trust me n wait for me =)
uhibbukkifillah...
(try la post lau berani :P)
A.M

tya omar said...

Bom atom? Sarang labah? Muahaha

DURRAH NUR IMTIYAZ said...

haha.. ape tya omar...:P

anonymous: letakkan segalanya pda Allah.. DIA pencipta kita..dy tahu ape yang terbaik buat kita :)