Monday, 2 January 2012

beberapa detik sebelum mulanya sem3 2012...

assalamu'alaikum w.b.t...

firstly, lama dah xupdate blog ni dengan ilmu2 yang boleh dikongsi...
cuti lame sangat... agak bz dan blur jugak lah...
sebab otak xrush nak pk mcm2...
InsyaAllah, jika Allah izinkan sha hidup kat dunia ni lagi, 
tanggal 8hb Jan, sha akan daftar ke IIUM gombak... not for degree, still foundation...
boleh bajet2 sikit jadi dak degree... hehe (jangan marah ye choy)
rase berdebar jugak nak pindah tempat baru...lagi2 tempat orang kan... even macam2 kes yang buat sha 
cuak... tapi xpelah..
InsyaAllah, Allah ada bersama kita...

ok, next sem duduk kat Mahallah Mariam insyaAllah and belajar kat Kuliyah Engine..
even xdapat go on dgn bidang yang diminati but its okla...
dapat stdy kat kuliyah tu pon ok jugak lah... mmg berat nak tglkan benda yang kita minat...
tapi sha yakin, Allah dah aturkan segalanya yang terbaik..
DIA lah sebaik2 pengatur...
now, sha dah redha sikit demi sikit... em, rasanya mase sem1 dulu xberapa ok n redha kot..
dats y macam2 jadi... 
xpelah..now bukan masa lagi nak ingatkan benda lama kan...
yang da jadi tu biarlah ia pergi... yang penting kita perbaiki diri...
sha bersyukur sangat sebab dalam keadaan getir dengan diri sendiri, masih
ada sahabat yang prihatin dan bagi semangat...
terharu juga lah... sha suke dengan statement ni :

"Kadang-kadang ALLAH hilangkan MATAHARI daripada kita...
Puas kita menangis mencari dimana hilangnya matahari itu...
Malah, DIA kurniakan kita GURUH dan PETIR...
Rupa-rupanya, ALLAH nak hadiahkan kita PELANGI..."

walau seluka dan seperit mana pun yang kita alami, 
sebesar mana pun dosa yang kita lakukan, kita masih ada jalan nak kembali ke pangkal jalan...
sebelum pintu taubat tertutup...
maka, ketahuilah bahawa, ALLAH itu Maha Pengampun dan sukakan Keampunan...
Yang penting, kita jangan mudah mengalah dan terus jatuh...
kenalah bangun dan pandang ke hadapan... jangan toleh belakang lagi...
betul x "choy"? kenal x ayat sape ni...

"ALLAH knows what's in every heart"
(Surah Al Mulk 67:13)


" And put your trust in ALLAH... " (33:48)

moga dengan bermulanya Sem baru yang bakal menjelang...
harap sha dapat istiqomah dengan tujuan yang baik ini...
InsyaAllah... Moga DIA akan permudahkan segala urusan...
harapkan bantuan, teguran dan sokongan kalian...
Doakan ape yang sha hajatkan tercapai ea...


segala yang baik itu datangnya dari ALLAH SWT, an yang kurang baik itu datang dari kelemahan diri sha sendiri... mohon teguran dan nasihat sahabat2 yang sha sayangi sekalian ye...
sama2 kita lakukan transformasi kehidupan...
InsyaAllah...

"Man jadda wa jada, wa man zaro'a hasoda"



4 comments:

Anonymous said...

haha...dh masuk sem bru rupanye die kn...bajet je la bdk degree..bkn ad org tau pn kn..haha blaja elok2 eh..
u hav to be strong..xnk sedih2 lgi dh..kte jumpe kn gombak eh..haha
semoga berjaye dunia akhirat :P

DURRAH NUR IMTIYAZ said...

haha... kite jmpe kn gmbk?? mean :P
insyaAllah, support me k to be strong... btw, thnks ea choy! haha..
kamu juga :)

Anonymous said...

haha..maaf2..typo..kte jmpe kt gombak..bkn kn..xprasan la...
support each other k...blaja la elok2..jdi akauntan islam yg berjaya nnti..insyaAllah..huhu :P

DURRAH NUR IMTIYAZ said...

hahaha..orite... no biggie...
InsyaAllah... kamu pun jadi lah IR yang berjaye e...huhu